Home programma ‘Talentmanagement in school’

programma ‘Talentmanagement in school’

by Gerbrand van Enk
programma ‘Talentmanagement in school’

Professionaliseer jouw organisatie

De introductie van professioneel talent en competentie management in de school betekent het ontwikkelen van kennis en ervaring in het omgaan met talenten. De figuur hiernaast laat zien wat wij daarmee bedoelen.

Zelfwerkzaamheid van jouw organisatie staat daarin voorop. Dit bereik je met onze hulp door training en begeleiding. Wij maken daarvoor gebruik van de Talent en Motivatie Analyse (TMA), een methode die een breed scala aan instrumenten biedt die jou helpen de professionaliteit van de organisatie te bevorderen.

Centraal staat de personal development omgeving waarin medewerkers zelf kunnen kiezen om zich verder te ontwikkelen door inzicht in de eigen talenten, online ontwikkelprogramma’s te volgen, feedback te vragen, talenten te delen en nog veel meer.

Bij de introductie van talentmanagement en competentie management richten wij ons op drie doelgroepen die ieder geheel eigen vraagstukken hebben:

  • de medewerkers: wat zijn mijn drijfveren en talenten? Hoe kan ik die beter inzetten? Wat leer ik van mijn collega’s?
  • de leidinggevenden: hoe geef ik anders leiding met de nieuwe inzichten in de talenten? Hoe benut ik talenten beter in mijn team?
  • de HR afdeling: Hoe ziet integraal talent management eruit? Hoe ga ik om met de inzichten in de talenten van alle medewerkers? Welke processen en/of beleid kan anders?

 

Het programma ‘introductie talentmanagement in school’ wordt maatwerk afgestemd op de situatie in jouw organisatie. Daar kun je bijvoorbeeld denken aan:

Geïnteresseerd om zelf aan de slag te gaan met talent in jouw organisatie? Vraag ons naar de mogelijkheden.