Home Verbinden met talent

Verbinden met talent

by Robert Kunst
Verbinden met talent

Elkaar weer (h)erkennen, inspireren en ontwikkelen

Persoonlijk meesterschap noemen wij het vermogen om weerstand om te zetten in plezier. Werkplezier in teamverband om precies te zijn. Regelmatig komen wij schoolleiders en teamleiders tegen met de vraag: hoe herken ik talenten bij anderen hoe kunnen we zorgen dat iedereen zijn talent kan ontplooien?

‘Verbinden met talent’ is een programma van tien maanden voor teams waarin persoonlijke ontwikkeling, plezier en resultaat gecombineerd worden. Teambuilding dus. Het doel is inzicht ontwikkelen in de talenten van collega’s en handvatten krijgen voor effectief teamgedrag in de praktijk.

Een programma waarin de Talent en Motivatie Analyse (TMA), workshops, teambuilding activiteiten en online leren met New Heroes ingezet kunnen worden.

Aan de hand van de TMA zetten we met elkaar een traject op waarin de groep, van en met elkaar leert. Het optimaal benutten van de eigen en elkaars talenten in (groeps)opdrachten, intervisie, coaching en digitaal leren.

Een compleet, uniek en maatwerk programma waarmee jouw team zich spelenderwijs verder ontwikkelt. Heel geschikt om in deze bijzondere tijden elkaar weer opnieuw te zien, te (h)erkennen en te waarderen.

Welzijn wordt bevorderd door:

  • Verbinding aangaan met de mensen om ons heen
  • Lichamelijk actief zijn
  • Kennis nemen van de wereld
  • Nieuwe vaardigheden leren en
  • Geven aan anderen

– New Economics Foundation –

Een goed startpunt van het programma is een TMA teamanalyse:

  • een complete teamrapportage met de kenmerkende kwaliteiten, valkuilen en ontwikkeltips op teamniveau;
  • een persoonlijk terugkoppel-gesprek over het team voor de schoolleider / teamleider;
  • een inspirerende team ontwikkeldag;
  • een teamontwikkel advies;
  • teamcoaching (optioneel);

Wat volgt is een volledig maatwerk afgestemd programma gericht op jouw teamdoelen en ambities. Het resultaat: toegenomen zelfinzicht voor ieder teamlid, inzicht in ‘ik en de ander’ in het team en groei van het team door leren van en met elkaar.

De opdrachten en taken in het programma zijn gericht op de werkpraktijk van jouw organisatie en verweven in natuurlijke momenten waarop jullie elkaar als team zien, spreken en samenwerken. zo blijft de tijdsplanning en -inspanning beheersbaar.

De opdrachten kunnen van uiteenlopende aard zijn en passen in de aard van het dagelijkse werk. We maken gebruik van verschillende trainers en coaches afhankelijk van het vraagstuk en het verloop van het traject.