Home leiderschap Het was zo inspirerend…

Het was zo inspirerend…

by Robert Kunst

Ken je dat? Je bent naar een congres geweest en je bent helemaal opgewonden. Je hebt zo veel goede ideeën opgedaan om het helemaal anders te doen, je werk, je leven, alles! Halleluja! Maar een week later moet je tot je ontnuchtering constateren dat je er helemaal niets mee hebt gedaan. Erger nog, je bent de meeste levensveranderende tips alweer vergeten.

Hoeveel geld en energie verspillen we met zijn allen niet aan dit soort congressen en seminars die, als je eerlijk bent, niet meer opleveren dan een leuke dag.

Eigenlijk is het als kijken naar Eigen huis en tuin en dan verwachten dat je de volgende dag ook aan de slag gaat met die make-over van je tuin waar je al jaren over denkt. Waar je met je gezin, je buren en je familie mooie zomerse avonden kan doorbrengen en in de winter in je hottub kan zitten. Nee natuurlijk niet, dat gaat niet gebeuren, dat snapt iedereen.

Toch betalen we al die adviseurs, sprekers en coaches jaarlijk miljoenen euro’s voor iets dat misschien wel werkt, maar niet voor jou. En wat nog vreemder is, al die leidinggevenden, HR managers en zelfsturende teams keuren het goed dat hun medewerkers hun totale opleidingsbudget aan deze gekkigheid uitgeven zonder ooit te checken of het wat heeft opgeleverd.

Maar wat moet je dan doen om je medewerkers te bewegen om een op een frisse nieuwe manier naar hun eigen gedrag te kijken? Laten we de inspiratie dan eens zoeken bij een ander klusprogramma van RTL Doe het lekker zelf, gepresenteerd door Chantal Janzen:

  • Oefenen iedere dag opnieuw
  • Feedback vragen om te leren van je fouten
  • Een coach of goeroe om je uit te dagen
  • Een team om je heen organiseren van mensen die elkaar versterken

En heel misschien – als je er 10.000 uur instopt en heel erg je best doet om te leren – wordt je dan een échte klusser. Daar is helemaal geen inspiratie voor nodig, wel passie ;-).

Lees meer