Home Digitaal en blended leren

Digitaal en blended leren

by Robert Kunst
Digitaal en blended leren

Helden zijn het die leraren van ons. Ga er maar aanstaan, in zo’n korte tijd de omslag maken naar het lesgeven via blended/online learning. Vrijwel elk kind in Nederland werd (of wordt ook nu nog) door zijn school en leraren geholpen met (t)huisonderwijs. Dat is een waanzinnige prestatie.

In 8 weken tijd hebben alle leerkrachten met vaak beperkte middelen en kennis een enorme sprong gemaakt naar de toekomst. Maar zo’n snelle verandering vraagt ook om borging. De psycholoog Kurt Lewin (1947) noemde dat ontdooien, veranderen en bevriezen. Ontdooid zijn we zeker, waarschijnlijk gaan we niet meer terug naar hoe het was, maar wat we gaan ‘bevriezen’ en hoe? 

Wordt het straks normaal gevonden dat kinderen online (bij) les krijgen (als hun docent ziek is), dat het lerarentekort wordt bestreden met meer online instructie, dat ouders via Zoom of Teams kunnen communiceren met de leraar, dat zieke kinderen gewoon vanuit huis meedoen in de les. De mogelijkheden blijken legio. Dat vraagt wederom veel van onze leerkrachten, wennen aan de uitdagingen van de technische mogelijkheden, maar ook het leren van nieuwe (soft)skills om al die nieuwe tools ook goed te kunnen gebruiken.

Wat leerkrachten nodig hebben aan ondersteuning om de nieuwe mogelijkheden te borgen is nu nog niet duidelijk. Waarschijnlijk verschilt dit per persoon.

Daarom hebben wij het volgende idee. Zoveel mogelijk scholen en leraren in Nederland zelf kennis laten maken met online learning, door zelf online les te volgen. Want, zoals we weten, leren we het meest van de eigen ervaring.

Door zelf online trainingen te volgens raken docenten zelf meer vertrouwd met deze manier van onderwijs en trainen ze tegelijkertijd hun vaardigheden.

Nu bij New Heroes voor een vast bedrag per maand voor het onderwijs onbeperkt toegang tot alle cursussen. Het exacte bedrag per maand is afhankelijk van het aantal docenten dat deelneemt per school (hoe meer docenten, hoe minder u betaald per docent). Als u hieronder uw gegevens invult, dan nemen wij dezelfde dag nog contact met u op voor ons aanbod én kunnen wij al uw vragen persoonlijk beantwoorden. Voor de scholen die van deze aanbieding gebruik maken hebben wij nog een extra cadeau.