Home Online verbinden, kennis opdoen en inzichten delen

Online verbinden, kennis opdoen en inzichten delen

by Gerbrand van Enk

Onderwijsorganisaties hebben te maken met flinke uitdagingen:

  • Personele schaarste, een strijd om talent. Wie weet de juiste mensen aan te trekken en te behouden?
  • De toepassing van 21st century skills en, zeker in deze tijden, het inspelen op nieuwe ontwikkelingen eist wendbaarheid in didactiek en pedagogiek. Hoe geef ik daar leiding aan?
  • Ook teamwerk krijgt steeds meer gewicht, je bent niet langer een eenling voor de klas maar werkt als team aan de ontwikkeling van de leerlingen. Passen onze mensen wel goed bij elkaar en hoe stimuleer ik teamwerk?
  • Een mismatch tussen de benodigde en de aanwezige kwaliteiten en talenten zorgt dat de motivatie en inspiratie bij personeel soms te lijden heeft onder de eisen van de tijd. Hoe stem ik de kwaliteiten af op de organisatie doelen?
  • Verzuimkosten lopen sterk op door een hoog percentage verzuim. Verloop onder personeel betekent oplopende kosten van personeelswerving. Hoe maak ik verborgen verzuimkosten zichtbaar en werk ik aan een duurzame en professionele organisatie?

Ook voor jouw organisatie spelen een of meerdere van deze vragen ongetwijfeld. Ze bezorgen je regelmatig zorgen en bieden gelijk ook kansen. Hoe benut je de kansen die er nu liggen?

Om jou meer inzicht te geven in de aard en oorsprong van de vraagstukken en met elkaar inzichten te kunnen delen die jou inspireren organiseren wij gratis webinars.

Kleine en compacte webinars van ongeveer een uur waar je met maximaal vijf mensen aan deelneemt. Zo borgen we interactie en komt jouw vraag ook echt aan bod komt. Onderstaand zetten wij ze voor je op een rij.

Talentmanagement en competentiemanagement in het onderwijs

Leer en ontdek hoe talenten en drijfveren werken, hoe eenvoudig en effectief competentieprofielen te maken en waarom gedrag voor de klas voorspelbaar is en waarom niet iedere opleidingsinspanning duurzaam resultaat geeft.

Meetbaar resultaat met duurzame inzetbaarheid

Maak kennis met een praktische en wetenschappelijke methode om duurzame inzetbaarheid meetbaar te maken voor jouw organisatie. Zie wat de opbrengsten zijn en waar je het beste in kunt investeren.

Natuurlijk leiderschap maakt het verschil

De natuurlijke wetmatigheden zien we gemakkelijk over het hoofd wanneer we met een organisatie willen veranderen. In dit webinar laten we de natuurlijke ‘eb en vloed’ van een groep mensen zien en geven we aanwijzingen waar op te letten.

Binden, boeien en loslaten van leerkrachten

In dit webinar lichten wij onze unieke werkwijze toe waarmee jij geld kunt besparen én de kwaliteit van onderwijs kunt verbeteren. We gaan onder andere in op eigen risicodragerschap voor WW en WIA en hoe onnodige kosten vermeden kunnen worden.

De talentdialoog

De gesprekkencyclus of het functioneringsgesprek: kan het ook anders? Ja, en wij laten zien hoe. Leer meer over drijfveren, talenten en de manier waarop die in de dagelijkse praktijk te herkennen, meten en benutten.

Teamwerk: geef je team (weer) energie!

Teams leren het beste wanneer zij de elkaars talenten en leerstijl kennen en deze respecteren. Wij laten zien hoe een team spelenderwijs tot ontwikkeling en betere prestaties kan komen.