Home leiderschap Geen tijd en geen geld?

Geen tijd en geen geld?

by Robert Kunst

Veel docenten in het onderwijs (primair en voortgezet) ervaren een hoge werkdruk. Tijd voor actie zou je denken, maar dar blijkt nog niet zo makkelijk. De ervaring is namelijk dat er in veel organisaties ‘geen tijd is om efficiënter te werken’. Althans dat is de stellige indruk die mensen afgeven. Dezelfde ervaringen leren dat er vaak ook geen geld is voor projecten om met dit probleem aan de slag te gaan. Ondanks dat er nu voor het onderwijs subsidie in omloop is gebracht om tot oplossingen te komen.

Daarmee bijt de hond zichzelf in de staart. Wanneer er immers alleen aandacht is voor de ‘waan van de dag’ en nooit tijd en geld wordt gevonden om de zaken anders aan te pakken dan blijven de problemen bestaan of sterker nog dan worden de problemen steeds groter. 

Wanneer het management / bestuur niet lukt om de tijd en het geld te zien, wil dat nog niet zeggen dat die er niet zijn! Bewustwording is daarom geboden. De eerste stappen zijn daarom om in de organisatie gericht te zoeken naar tijd en geld om de problemen aan te pakken.

De komende weken neem ik je in een aantal blogs mee op ontdekkingstocht naar ‘tijd en geld’. Onderweg komen we begrippen tegen als ‘kwaliteit van werkleven’, ‘de X-factor’, ‘breinwetten’, ‘situationeel leiding geven’ en ‘talent en motivatie analyse’.

Wordt vervolgd…………..

Lees meer