Home Duurzame Inzetbaarheid

Duurzame Inzetbaarheid

by Gerbrand van Enk
duurzame inzetbaarheid

De Duurzame Inzetbaarheid Analyse (DIA)

Duurzame inzetbaarheid ongrijpbaar?

Duurzame inzetbaarheid is een thema waar veel organisaties mee bezig zijn of willen zijn. Jij wellicht ook. Toch is het een onderwerp waar je niet zomaar resultaat mee behaald. Want wat maakt duurzame inzetbaarheid nou precies duurzaam?

Wij helpen jouw organisatie om de doelen scherp te krijgen, de opbrengsten concreet meetbaar te maken en interventies af te stemmen op wat voor jouw team werkt. Hiervoor hebben wij de Duurzame inzetbaarheidsanalyse (DIA) ontwikkeld.

Investeren in duurzame inzetbaarheid loont

Het uitgangspunt van Duurzame inzetbaarheid (DI) is: de medewerkers zijn gezond, gemotiveerd, hebben de juiste vakkennis en een goede werk-privébalans. Nu en in de toekomst. En hoe beter inzetbaar medewerkers zijn, des te productiever zijn ze.

Uit ervaringscijfers blijkt, volgens TNO, dat het werkelijk verzuim binnen het onderwijs gemiddeld 2x zo hoog is als wat werkelijk wordt gerapporteerd of geregistreerd. Op het moment dat bijvoorbeeld medewerkers niet tevreden zijn en wel aan het werk zijn, dan zijn ze niet zichtbaar ziek maar de productie is aanmerkelijk lager. Dit laatste wordt zelden in kaart gebracht. Regelmatig blijkt dat medewerkers die langere tijd minder productief zijn vroeg of laat langdurig kunnen uitvallen. Ook dat kunnen wij vaak voortijdig signaleren.

Welke interventies werken voor mij?

Investeren in Duurzame inzetbaarheid loont dus. Maar welke keuzes kan je daarbij maken en welke keuze levert dan het meeste op?

Wij gebruiken hiervoor de KOBA-DI tool welke is ontwikkeld door TNO én die het antwoord op deze vragen geeft. De KOBA-DI tool gebruikt de nieuwste landelijke referentiegegevens en gegevens van het schoolbestuur om snel uit te rekenen welke productiviteitsverbetering je kan bereiken en met welke investeringen in duurzame inzetbaarheidsbeleid.

Concrete grip op duurzame inzetbaarheid met KIEM

De KOBA-DI tool drukt die verbetering uit in een ‘verspillingsreductie’ of ‘besparing’. De KOBA-DI tool helpt het schoolbestuur samen met ons de meest kansrijke duurzame inzetbaarheidsmaatregelen te kiezen om op verantwoorde wijze het maximale uit het personeel te halen en daarmee ook het ziekteverzuim aanmerkelijk zichtbaar te verlagen.

Onze aanpak stemmen wij af op wat voor jouw organisatie past. Dit kan een gezamenlijke workshop zijn of op een teamdag. Met mensen uit de hele organisatie of eerst eens met de directie de benen op tafel. Net waar jij naar zoekt.

Meer weten over ons DIA aanbod?

Klik hier en wij nemen contact met jou op of bel ons direct.